BENVINGUTS
Espere que aquest bloc us servisca per a estar més informats i pugueu gaudir amb les imatges de tot allò que ens fa gaudir cada dia a nosaltres en classe. M'agradaria que deixareu les vostres opinions i comentaris.

dimecres, 23 de desembre del 2009

ÚLTIMES ACTIVITATS DEL TRIMESTRE

I amb aquestes activitats acabem el trimestre i l'any, dilluns vam anar a demanar l'asginaldo, quan l'oratge ens ho va permetre, a dues tendes del barri, LA PAPERERIA CHECA, i L'UDACO, vam anar cantant i tocant els instruments pel carrer cridant molt l'atenció per on anàvem, 50 xiquets i xiquetes, ens van donar llepolies i pastetes.


Per la vesprada van vindre els Reis a la classe i els hi vam donar les cartes. Ells ens van donar un regalet per a cadascú.

Dimarts de matí vam poder celebrar La festa de Nadal, cantant-vos per a tots els que vau poder vindre, Nadales.


(Porte tot el dia intentant pujar els vídeos que m'ha passat una mamà, però tinc problemes amb la nadala de Camina Maria. Us penge els dos que si han pujat més fàcilment.)




BON NADAL A TOTS I TOTES!

diumenge, 20 de desembre del 2009

ÚLTIMS ANIVERSARIS DE L'ANY

Amb els nervis típics dels últims dies abans de Nadal, hem celebrat els aniversaris dels més menuts de la classe, en edat.
Com arriba Nadal, el pastís i la decoració de plats i gots ha sigut un poc més especial,
el tapet també i la felicitació amb la PDI.
Per la vesprada Violeta ens estava esperant per a donar-nos les ESTRENES (l'ASGUINALDO)
Després de cantar-li la cançó ens ha donat galetes i llepolies, que ens menjarem l'últim dia de classe, juntament amb el que arrepleguem demà dilluns en els comerços del barri, ja que com som els grans, aquest any ens toca eixir pel carrer.

divendres, 11 de desembre del 2009

ELS BOMBERS




Al començament del curs sol·licitem totes les activitats que L'Ajuntament ens oferix a les escoles per als xiquets i xiquetes d'Infantil (no ens les donen totes, de vegades cap).

Una d'eixes activitats que ens han concedit ha sigut la visita al Parc de Bombers d'Alacant.
No podem elegir data i hem d'adaptar-nos al que ens oferixen, però jo pense que val la pena, encara que per les dates en que estem ens venia un poc ajustat, i res a veure amb la programació.
Ens esperaven, han obert el garatge i ens han mostrat l'equipatge personal ,han vestit a una xiqueta sencereta, ha sigut molt divertit.
El camió per fora i per dins, pujant de 10 en 10, i tocant la "sirena" cada vegada que pujava un grup.
Després les dependències del Parc i en el gimnàs ens han explicat algunes coses molt interesants sobre la prevenció d'accidents, per a la qual cosa han intervengut
"els ajudants"
La sorpresa final ha sigut quan ens han regalat un casc a cadascú.
No cal que us comente que després de la visita tots VOLEN SER DE MAJORS BOMBERS

dimarts, 1 de desembre del 2009

EXCURSIÓ AL TIRISITI




Hui hem anat d'excursió al Betlem del Tirisiti d'Alcoi.
Ens havíem abrigat moltíssim, pensant que faria molt de fred, (semblava que ens n'anàrem a la neu) quasi no podíem ni moure's.
A Alcoi, el dia era fred, però no massa, perque no feia aire, així que hem esmorzat a la Plaça de Dins al solet, i quasi sense donar-nos temps, ja estàvem al teatre.
Després de la representació hem tornat a l'autobús (primer hem fet pipí tots) i de seguida a l'escola, on ens estava esperant Maria i hem dinat a l'aula els pínics que teníem esperant-nos.

El betlem de Tirisiti, és una representació de titelles "de peu i vareta" que es representa a Alcoi des de fa més de cent anys.
Com no he pogut fer fotos dins del teatre, us pose escanejades les imatges d'un llibre
de Pau Grau (editor fotogràfic) que vam comprar ja fa alguns anys.
La representació és molt curiosa.Consta de dos parts, una Sacra i l'altra costumista.
Els personatges parlem amb una llengueta metàl·lica i degut a la deformació fonètica que fa el protagonista al cridar a la seua dona "Tereseta", adquirix el nom de Tirisiti.
Sempre és en directe i el narrador provoca que el públic participe.
En la primera part apareixen elements molts típics del Nadal, i la narració és en Castellà, com si estigueren contant-nos un "retable", i els dialegs en valencià
En la segona part els elements típics costumistes es reflectixen en les "filaes alcoianes", l'aparició de Sant Jordi, el Bou ...
És molt divertit i molt sorprenent, sobre tot el final, sempre sembla curt.Us el recomane.