BENVINGUTS
Espere que aquest bloc us servisca per a estar més informats i pugueu gaudir amb les imatges de tot allò que ens fa gaudir cada dia a nosaltres en classe. M'agradaria que deixareu les vostres opinions i comentaris.

dimecres, 31 de març del 2010

ÚLTIMS DIES ABANS DE VACANCES


Sempre abans de les vacances passa el mateix, sembla que no apleguem, que se'ns tira el temps damunt i no arribem...però ho aconseguim, arribem a l'hora i puntuals.
Hem hagut de parar el projecte de Fanny, que el reprendrem quan tornem de les vacances, amb les piles recarregades, per completar la recta final del curs.
I aquestos dies a més de preparar treballets, informes, regalets...mirar de qui pot ser aquest treballet que no té nom, i aquest que no està acabat, i ara resulta que no ha vingut...doncs també FESTA I MÉS FESTA.
Ahir aniversaris

I hui el dia especial de final de trimestre, amb els jocs de Pasqua, Els quatre cantons, jocs de punteria, La corda, Les cadires musicals, La gallineta cega, Iaia,iaia... quina hora és?, Maquillatge per parelles, Sambori, La cua al ruc, Jocs de rogle, Carrera d'ous, que han sigut super divertits gràcies a la ajuda de les mamàs i papàs que poden vindre a col·laborar.
I després l'esmorzaret de la MONA, això si, abans de menjar-nos l'ou cal repetir: ACÍ EM PICA, ACÍ EM COU, PER ACÍ EM MENGE LA MONA I ACÍ ET TRENQUE L'OU.
BONES VACANCES A TOTS I TOTES.

dijous, 25 de març del 2010

QUÈ HA PASSAT?

Aquest és el títol del projecte sobre les notícies que està portant Fanny, i us enllace el vídeo que ha gravat sobre com utilitzem la supertele.És genial.


dimecres, 17 de març del 2010

ACTIVITAT D'ART



Com ja sabeu,sol·licitem a l'Ajuntament d'Alacant, totes les activitats que oferixen al començament de curs, i ens concedixen algunes d'elles, aquest any no s'han portat malament i ja hem fet l'activitat dels bombers, la del reciclatge i ara una activitat sobre ART.En alguns casos com aquest és l'activitat la que ve a l'escola, i toca quan toca.
Doncs, ahir vam tindre sessió d'APROXIMACIÓ AL MÓN DE L'ART a classe.
La monitora els va presentar diferents "trossets d'obres d'art" on es representaven persones de totes les ètnies i les va anar col·locant en un Mapa.
Després els va demanar que dibuixaren un autorretat amb unes pinturetes "compactes" que després van difuminar amb els dits.
A continuació cadascú va decorar el seu autorretat amb trossets de paper de seda, com va voler, i per últim van pintar tossos grans de paper blanc amb esponges, on van col·locar el seu dibuix fent-li un "marc".
L'activitat va estar molt bé, molt motivadora i divertida.
Les seues obres d'art decoren en aquestos moment la pujada de l'escala, ja que estem desmuntant el castell.

dimarts, 16 de març del 2010

EL PROJECTE DE FANNY

Fanny ha començat amb el seu projecte.
Ahir va vindre carregada de caixes de cartró
i sense dir per a què anàvem a fer-les servir, vam començar a pintar-les, totes de negre,algunes soltes, d'altres enganxades amb cola.
I com pintar ens agrada tant, doncs, mans a l'obra, amb rodets i pinzells grossos poc a poc les caixes van anar quedant coberetes de pintura( les bates, les mans i fins i tot alguna cosa més, també)

Hui les hem acabades de pintar, i Fanny continuava sense dir res.Ells no paraven de preguntar però Fanny no soltava prenda.
Aquest migdia les ha muntades totes i ha fet una estructura a l'estora.
Quan hem vingut de menjar han trobat la sorpresa i immediatament han començat a dir que podria ser, i és clar de seguida han endevinat que seria una TELE.
A partir de ahí i ja dins la tele, hem parlat molta estona de com podríem acabar-la i per a què ,pensàven ells, volíem la tele a classe i què podríem fer amb ella.
Per suposat estan tots molt contents de tindre tanta sort i que Fanny estiga amb nosaltres.


divendres, 12 de març del 2010

ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES-2

I aquesta vesprada, també Fanny ha preparat la sessió del Gimnàs, hem reproduit el conte.
Primer ens ha repartit unes medalles "monstruoses",
i hem fet totes les malifetes del protagonista: perseguint el gos (la pilota) fent la cabanya, el viatge amb el vaixell, (un circuit amb els cèrcols)sortejant les ones,fins arribar "allà on viuen els monstres", on ens hem convertit en vertaders "monstres", que pujaven els arbres (espatleres) i feien una festa "monstruosa",(ball), per després tornar a viatjar a l'habitació de Max i relaxar-nos.
Ho hem passat molt requetebé.

ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES-1



Ja sabeu que comptem amb la companyia de Fanny, mestra en pàctiques a la nostra classe, i aquesta setmana els ha contat el conte:
ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES.
Un conte clàssic de la literatura infantil contemporània, escrit i il·lustrat per Mauricie Sendak al 1963, que durant molts anys era molt difícil trobar i que ara l'ha tornat a editar Kalandraca, en motiu de l'adaptació cinematogràfica.
El conte ha rebut molts premis i reconeixements i la seua lectura resulta sempre impactant, a més de les imatges.
Doncs bé a la classe també ens ha impactat, i agradat moltíssim, els dibuixos que van fer després de la narració són increïbles



L'adaptació cinematogràfica diuen que està molt ben feta, que trasmet la sensibiitat del conte i els monstres mantenen l'autenticitat de les il·lustracions.
Però no sé si és per a xiquets més grans.
Ara tenim la possibilitat de vore-la en valencià el dia 11 de maig.
Ja us diré si val la pena tant com el llibre.US EL RECOMANE.
He trobat un video en youtube que ens el conta en castellà, està molt ben fet ,mireu-lo i escolteu-lo però com sempre on estiga el llibre...que es pot mirar i remirar, al nostre ritme, compartir-lo amb altres,llegir-lo i rellegir-lo....


dimecres, 10 de març del 2010

NOTÍCIA


La mamà de Xavi C. treballa al diari, i ja feia temps que ens deia que si volíem publicar alguna coseta ,de tantes com fem a l'escola ,que li ho diguera. Com l'última publicació sobre nosaltres que va fer el diari no va estar molt encertada, doncs ara han publicat un trocet sobre el que estem fent i una foto a color. Almenys es veu un poc, que som nosaltres i diu tot el que estem aprenent dels romans.
A la classe ha sigut LA NOTÍCIA del dia, i estem tots molt contents. Gràcies CHUS

( per cert, he aprés en el curs de formació a canviar el format del bloc, ja ho haureu notat.)

dimarts, 9 de març del 2010

CINEMA EN VALENCIÀ

Des de fa uns pocs anys hi ha possibilitat a la ciutat d'Alacant de poder veure cinema en valencià. Ací us pose la pag. per si esteu interessats.Des de l'escola i tan menuts ens és difícil accedir a una pel·licula del nostre interés, però tal volta us interesse anar-hi.
http://www.cinemaenvalencia.com/

dilluns, 8 de març del 2010

ELS ROMANS

La setmana passada vam estar d'excursió,per iniciar l'estudi de l'antiga civilització romana a Alacant.
Per això vam anar primer a LUCENTUM i després al MARQ.
En aplegar, els monitors ens estàven esperant i vam anar vordejant la muralla a realitzar un taller d'arqueologia.
Mentre la meitat de la classe excavàvem els altres pintàvem una deessa romana i després vam canviar.
Com l'any passat ja vam estudiar els arqueòlegs i vam fer taller d'arqueologia a l'escola i en la illeta del Campello, doncs ràpidament ens vam enrecordar de les normes i vam descobrir moltes coses, que la monitora després ens va explicar.




Quan vam acabar el taller vam anar a visitar les excavacions de Lucentum, començant per la "porta oriental" vam anar recorrent la ciutat, vam vore les domus, amb l'atrium, el foro i les restes del que podria ser el temple, i les termes.
El monitor ens anava explicant tot molt bé i vam aprendre moltes coses sobre la vida dels romans en aquesta ciutat.


Després de descansar i repondre forces amb unes galetetes, vam anar al MARQ. Allí ens vam ensenyar la sala de Roma i la de l'arqueologia Subaquàtica. En el museu vam poder comprendre com serien en realitat les coses en l'epoca dels romans a Lucentum i donar-li forma a aquelles pedres que havíem vist a l'excavació .També vam observar moltíssims objectes trets de les excavacions i trossos de mosaic i murals. En l'aula d'arqueologia subaquàtica, vam veure la recosntrucció d'un vaixell romà afonat i la càrrega d'àmfores.

El dia va resultar molt complet, un poc esgotador, tal volta ho deuriem haver fet en dos dies però us assegure que vam aprendre molt, ens ho vam passar molt bé i el comportament va ser genial.
Ara estem recordant tot el que hem vist dels romans, visualitzant cada dia les fotos d'algun aspecte concret i completant entre tots la informació que recordem.