BENVINGUTS
Espere que aquest bloc us servisca per a estar més informats i pugueu gaudir amb les imatges de tot allò que ens fa gaudir cada dia a nosaltres en classe. M'agradaria que deixareu les vostres opinions i comentaris.

divendres, 21 de maig del 2010

COMIAT A FANNY



Sembla l'altre dia que va vindre a la nostra classe, carregada d'il·lusió i vestida de "dama",i d'això ja fa més de 3 mesos, i en aquest temps s'ha guanyat l'apreci de tots nosaltres i ens ha ajudat i contagiat la seua simpatia , joventut i ganes.
Hui ha sigut el seu comiat oficial, se li han acabat les pràctiques, i ens ha oferit una festa amb pastís de xocolata i galetes i balls.Nosaltres li hem donat un record en forma d'orla i l'hem convidada a vindre sempre que vulga, ja sap que les portes de la nostra classe i de la nostra estima estan obertes.Ha sigut molt emotiu.BONA SORT FANNY.

PARC DE TRÀNSIT

Hui ha sigut l'última excursió del curs.Hem anat al Parc de Trànsit, és una d'aquestes visites que oferta l'Ajuntament d'Alacant i que sol·licitem al principi del curs i condedixen o no.Aquest curs hem tingut sort i hem pogut optar a diverses d'aquestes activitats, que tot s'ha de dir estan molt ben muntades i són molt instructives, com la de hui.

Primer ens ha tocat estar a l'aula del parc,on el Policia Luís ens ha posat varies pel·lícules de dibuixets que ens feien reflexionar sobre aspectes necessaris per a la nostra seguretat vial : LA NECESSITAT d'anar de la mà quan circulem com a vianants per la vorera, i sempre lluny dels rastells, LA CONCIÈNCIACIÓ, de que la vorera no és un lloc per jugar, per això estan els parcs i L'OBLIGACIÓ D'UTILITZAR el cinturó i cadiretes o elevadors en els cotxes, encara que siguen trajectes curts.
Després d'esmorzar hem atés a les explicacions de l'altre Policia, Miguel Angel, que ens ha recordat els senyals més utilitzats i segons la forma el seu significat, el significat de les llums del semàfor i dels senyals que podem trobar pintats al terra, i tot això per a poder circular com a conductors, això si, pel circuit del parc, ben equipats amb CASC I JUPETÍ.
Durant quasi una hora hem conduït, bicis, cars i motos sense motor,arrossegades amb els peus.També alguns s'han convertit per uns moments en autèntics policies controlant el trànsit. Ens hem divertit moltíssim.

dijous, 20 de maig del 2010

"LES NOTÍCIES" HAN SIGUT NOTÍCIA


Ahir, vam ser la Capçalera del suplement setmanal que edita el diari Información, dedicat a les Escoles LA TIZA.Gràcies a la intervenció de la NOSTRA PERIODISTA PARTICULAR, vam ser NOTICIA.Ens va fer molta il·lusió veure una foto nostra publicada al diari.
La noticia estava molt ben redactada i contava de forma resumida com hem dut a terme el projecte.Gràcies CHUS, com em van dir en un comentari, no treballem per eixir als periòdics, però a tots ens agrada veure reconeguda la feina i l'alegria que han tingut els xiquets i xiquetes de veure's al periòdic ha sigut un reforç molt positiu.

divendres, 14 de maig del 2010

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS


El proper dia 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus i la Universitat d'Alacant i els alumnes de la Facultat d'Educació conjuntament amb el MUA, han organitzat una sèrie d'activitats i tallers per als xiquets i xiquetes molt suggerents. Us deixe un enllaç per si esteu interessats i voleu més informació
http://www.veu.ua.es/va/noticia/3269

PEL.LICULA ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES



I com ja us havia dit en l'entrada del dia 9 de març, ahir feien dues sessions d'aquesta pel·licula en valencià a Gran Via i hi vaig anar.
Personalment em va decepcionar, ja se sap quan un llibre t'agrada molt....després la pel·licula ja no és el mateix.
Realment la pel·licula té el seu mèrit, ja que a partir d'un conte en qual el text no supera mig full, això sí amb unes il·lustracions increïbles, el director crea uns monstres (els monstres del xiquet, a qui posa en una situació familiar difícil, intentant assimilar la separació dels pares i la convivència difícil amb la seua germana adolescent i una mare que no té massa temps per a ell)
que no esdevenen figures exòtiques, sinó uns éssers entranyables, que pateixen, s'angoixen i intenten superar els xicotets problemes quotidians per trobar una certa convivència. Els monstres tenen un problema de govern i intenten trobar una solució amb la figura de Max, que entra en el seu món. El final del viatge que proposa la pel·lícula, acaba transmetent el sentiment d'una estranya tristesa. El món dels monstres i el dels humans són incompatibles, encara que tots dos mons siguen semblants. La separació entre la imaginació i la vida és inevitable i la vida adulta esdevé com un món trist.
Per suposat, no té res a veure amb el cinema infantil al que estem acosmumats, però dubte molt que siga per a públic INFANTIL, i de fet una veïna de butaca de 8 anys no parava de preguntar, la xiqueta no entenia allò que estava passant, ni al xiquet i ni als monstres, no podia diferenciar si era somni o real, i el per què d'aquell comportament tant trit i violent
Em quede amb el llibre, que continuarà sent una de les meues històries favorites.

dimecres, 12 de maig del 2010

TERRA NATURA


Ahir vam estar d'excursió a Terra Natura a Benidorm, amb l'ajuda de mamàs i un papà vam recórrer tot el parc, i vam poder gaudir contemplant la quantitat d'animals que hi ha, alguns d'ells que ni tant sols coneixíem, amb noms ben estranys, i com sempre l'excursió va resultar molt divertida i molt profitosa,( a més tractant-se d'animals....ja se sap) El dia un poc cansat(el parc és molt gran) però ja som majors i ens va donar temps a recórre'l sencer.L'oratge va aguantar i la tempesta va caure quan ja estàvem a casa.Com a anècdota l'espectacle de les AUS, algun que altre amiguet i amigueta es van posar molt nerviosos quan les aus ens sobrevolaven els caps, però d'altres van ser molt campions i ni es van moure quan les ÀGUILES se'ls van posar al damunt.
ELS TAURONS, TIGRES, FALCONS ÀGUILES i a alguns les SERPS, han sigut els animals que més els han agradat de tot el parc, encara que com n'hi ha tants hi ha qui prefereix els RUQUETS I PONIS que són més tranquils.
Us deixe unes quantes fotos com a mostra de l'excursió.

diumenge, 9 de maig del 2010

TROBADA 2010

I com el seu nom indica allí ens hem trobat, els més matiners hem anat de bon de matí per a carregar a l'escola i descarregar al parc tot el que necessitàvem per al nostre taller.
El dia ha acompanyat i l'oratge ha aguantat, fins i tot feia massa calor.
Encara no havia passat el cercavila que donava inici al començament del taller i ja teníem "clientela" que volia fer-se la seua "planteta".
Els tallers com sempre molt diversos, de menjar tradicional: pa-oli-boix, ametletes de torró, llimonada...;De manualitats diverses, amb diferents tipus de material, goma EVA, fieltro, cartolines, rosetes de dacsa...;de maquillatge; de jocs populars i fins i tot d'aprendre "la dansada".
La trobada ha concentrat un any més a molta gent que com cada any ens RETROBEM en una jornada molt familiar i lúdica i que fa possible l'encontre a molts xiquets i xiquetes que estudien en Valencià .
Com a curiositat, la implicació cada vegada més de les AMPEs i una prova d'això són els rètols de les pancartes de les diverses escoles que han participat.
Gràcies a tots i a totes els que haveu vingut a col.laborar .

dimarts, 4 de maig del 2010

AVALUEM AMB LA PDI

I mentre anem acabant el periòdic de la classe hem fet una activitat amb la Pdi, per avaluar tot el que hem aprés sobre les notícies, els periòdics, la tele i els programes...
Hui hem plantejat l'activitat com si fóra un concurs de la tele. Els hi he repartit uns aparells "ACTIVOTES" de la pdi, que servixen per a contestar preguntes formulades en forma de test.
Individualment responen pulsant i el programa de la pissarra ens mostra inmediatament, qui contesta,i qui no, qui encerta i qui s'equivoca. També té la possibilitat de fer gràfiques amb els resultats...
Una passada!!
Independientment dels resultats, que han sigut molt bons,(les preguntes eren molt fàcils tot s'ha de dir), i sense donar-li més importància a aquesta forma d'avaluar, que ja sabem que no cal donar tant de valor als coneixements sinó als procediments i estratègies que hagen pogut aconseguir al llarg del desenvolupament del projecte, l'activitat ha estat molt divertida.
Al principi estaven un poc espantats amb aquell nou aparell en forma d'ou al davant, però prompte li han perdut el respecte i han gaudit molltíssim. No serà l'última vegada que el gastem.

ANIVERSARIS D'ABRIL

I com sempre al finalitzar el mes, celebrem els aniversaris, aquesta vegada quatre protagonistes que van fer el pastís, mentre la resta de la classe, decoraven, feien les corones, preparaven la felicitació a la Pdi, i la targeta de regal. El pastís estava boníssim i no va quedar ni una miqueta, i no a tots els de la cua de repetir els hi va tocar un poquet més, (estem pensant fer-lo més gran que amb l'edat també sembla que creix la gana)

Sempre se'ns fa un poquet tard per esmorzar i després eixir al pati, però no importa, al contrari, saben que si eixim tard ens quedarem un poc més,i estan desitjant que se'n vagen tots els altres cursos a classe,i quedar-nos a soles, per jugar a un dels jocs preferits CONILLETS AMAGAR

VISITA AL DIARI I A LA TELE

Gràcies a la intervenció i les gestions de la nostra periodista particular, van tindre l'oportunitat de visitar la redacció del diari INFORMACIÓN i els estudis de la tele INFORMACIÓN TV.
Per suposat ens va companyar i va fer de guia, explicant-nos i mostrant-nos tot.
Al diari ens va ensenyar la seua taula i com es buscaven les notícies en els diversos periòdics d'altres països, vam vore també una exposició.
A la tele, ens van mostrar els diversos "platos", on es gravaven les notícies i on es feien les entrevistes.
També ens van entrevistar a nosaltres, i ens van gravar de veritat,vam eixir en les notícies d'aqueix dia donant la nostra opinió...
http://www.informaciontv.es/secciones/portada/generalVideoteca.jsp
(quasi al final del video dels informatius del dia 28 d'Abril)

...i el que més ens va agradar va ser ballar davant les càmeres i comprovar que el que es veia a la tele tenia unes imatges que no estaven al plató.
Va estar molt divertit.

QUÈ HA PASSAT?, ...A LA CLASSE.

Des de l'última setmana han passat moltes coses, però per circunstàncies (diguem-ne personals) no he pogut contar-vos-les.
La setmana passada la vam iniciar amb una ENTREVISTA, va vindre a la classe una "mamà periodista" i ens va explicar moltes coses que voliem saber per a fer el nostre periòdic.Ja havíem decidit el nom que tindria L'AZORÍN PERIODISTA i observant-ne molts, les parts que hauria de tindre.
Previament a la seua visita vam elaborar els llistat de preguntes , i vam acordar l'ordre d'intervenció.
Ens va explicar tot i molt més, fins i tot ens va fer una portada i una pag. de periòdic per a nosaltres i amb nosaltres com a protagonistes.