BENVINGUTS
Espere que aquest bloc us servisca per a estar més informats i pugueu gaudir amb les imatges de tot allò que ens fa gaudir cada dia a nosaltres en classe. M'agradaria que deixareu les vostres opinions i comentaris.

dimarts, 26 d’octubre del 2010

BIBLIOTECA D'AULA I PDI

Estem tornant a repetir l'expèriencia del préstec de contes de l'aula utilitzant el recurs de la Pdi.
El curs passat va funcionar molt bé i aprofitant l'aula i alguna de les sessions als alumnes de 5, del suport lingüístic, estem fent aquesta activitat mitjançant la Pissarra Digital.
Primer, han creat(cada alumne ha fet la seua) una fitxa de registre, posant foto i el nom amb el teclat.
També hem fet un carnet, per a que a l'aula de classe, quede constància de qui té a casa cadascun dels contes.
Posteriorment el grup d'alumnes que ha d'elegir conte de l'aula, busca el que vol emportar-se i una vegada elegit ha de enregistrar-lo en la seua fitxa, digital ,buscant en la carpeta la imatge de la portada, i marcant la data del préstec.
Una vegada enregistrat, ompli el full de paper que anirà a casa, i busca el seu carnet, torna a classe on deixa el carnet en el llistat de contes i s'emporta el llibre a casa.
Però el treball de la lectura no acaba ací, quan el conte torna a classe els alumnes arrepleguen el carnet, i en l'aula de suport, marquen en la seua fitxa digital , la data de tornada, i parlem sobre ell: de què tracta, què és el que més els ha agradat, qui els ha ajudat a llegir-lo,.... i per suposat tot açò resumit, s'enregistra en la Pdi.
Finalment, arxiven la fitxa de casa i el carnet.


Realment és un bon ús de la Pdi, (I AIXÍ ENS HO HAN RECONEGUT ),ja que no necessitem( les mestres) anotar qui s'emporta els contes, controlar que no repetisquen, quan els hi tornen...a més de potenciar l'autonomia, doncs ho realitzen ells tot, els hi motiva molt.
I a més, i sobre tot, estem utilitzant el llenguatge oral, per evocar i recordar, manifestar preferències i gustos, resumir arguments i corregir i millorar l'expressió. Que al cap i a la fi, és la funció del suport lingüístic, crear situacions en les que necessariament s'haja de parlar i que millor situació que aquesta ,que a més incentiva la lectura i dóna finalitat a una activitat molt aprofitable, que normalment es queda en portar i tornar un conte, en la majoria dels casos, per falta de temps a l'aula per que parlen tots..



dimarts, 19 d’octubre del 2010

SUPORT LINGÜÍSTIC AMB LA PDI

Durant aquestos últims dies hem estat treballant a l'aula de suport lingüístic amb el conte del Mig Pollastre.De manera que en cada sessió, amb diferents alumnes, tornàvem a mostrar les imatges del conte, recordar la història i les estructures més significatives, però una vegada que encertàvem amb la frase, el que hem fet ha sigut gravar-la, de vegades de forma individual i d'altres tots a la vegada.
Com en cada pàgina hi havia més d'una gravació hem hagut de numerar-les per tal de seguir el fil de la història.
Així hem completat entre tots el conte, que ara ja no té tant sols imatges i música, sinò que a més té la narració de la rondalla completa, contada això si, per ells i elles.
El fet d'enregistrar en gravació les seues produccions orals, és un molt bon exercici, intenten superar les dificultats i el poder reproduir i escoltar allò gravat immediatament possibilita l'autocorrecció, un altre avantatge de la PDI, hem parlat molt, hem corregit molt i a més ho hem deixat enregistrat per poder escoltar-ho sempre que vulguem.
Els qui han donat veu a la rondalla, per suposat, han deixat la seua foto i el seu nom escrit, amb el teclat flotant.
( Les fotos corresponen a una sessió amb els alumnes de 4; però també han intervingut els de 5, que la rondalla és molt llarga.)

dimecres, 13 d’octubre del 2010

EL CORRELLENGUA


Aquest matí ens ha visitat EL CORRELLENGUA, com l'oratge ha aguantat hem pogut eixir tots al pati de primària on ens han intentat contar una rondalla d' ENRIC VALOR.
La rondalla era la de I QUEIXALETS TAMBÉ, una de les més conegudes, però potser no massa apropiada per a xiquets tan menuts( encara que estava adaptada) els xiquets i xiquetes no l'han entesa.
Per als nouvinguts encara resulta un poc desconcertant i es desorienten, perden el control i al no sentir-se segurs amb la situació, ploren, però està bé que ens acostumem a participar en actes conjuntament amb la resta de l'escola i a poc a poc acostumar-nos a dominar aquestes situacions.

dimarts, 12 d’octubre del 2010

CELEBRACIÓ DEL 9 D'OCTUBRE

Durant aquestes últimes setmanes hem estant treballant , fent coses a l'escola per tal de celebrar el 9 D'OCTUBRE.
Primer vam fer entre tots el LLIBRE DE LA CLAU, que anava a dipositar-se dins d'una escultura conjuntament amb tots els llibres que s'han elaborat en totes l
es escoles que tenen ensenyament en valencià.Cada classe de l'escola vam elaborar una pàgina d'eixe llibre, i un xiquet de 6é, el va dipositar a València el dia 9.
L'escultura la posaran a la nova Falcultat d'Educació d'Alacant, així que els que no vam poder anar a l'acte podrem veure-la quan estiga al seu lloc definitiu.

(més informació:http://www.escolavalenciana.com/)
Però a més esperem la vinguda del CORRELLENGUA,
demà dia 13 d'Octubre
(més informació:http://www.acpv.net/correllengua10/quees.html)
Aquest any gira al voltant de l'escriptor i gramàtic Enric Valor
i per això estem treballant una de les seues rondalles:
HISTÒRIA D'UN MIG POLLASTRE. (que ens agrada molt, i quasi sempre que fem homenatge a aquest escriptor, la contem, la representem, la escenifiquem....)
(podeu veure l'entrada d'aquest bloc, del dia 11 d' abril de 2008)

La diferència és que aquesta vegada ho he fet amb la ajuda de la PDI, que com sempre ha resultat una eina fantàstica.
El dilluns vam anar al saló d'actes per nivells i vam contar la rondalla per a tots els xiquets i xiquetes del cicle d'infantil, vam cantar la cançoneta del mig pollastret i ens vam divertir molt.(Les fotos són de la sessió als alumnes de 5)



diumenge, 10 d’octubre del 2010

NOU CURS

Ja fa un mes que ha començat el nou curs i espere poder formar part d'ell.
La nova situació acadèmica amb la que trobe, fa que l'inicie amb molta gana, molts projectes i noves il·lusions( Li tenia ganes)
El fet d'estar de suport, em permet passar pels tres nivells d'Infantil, interactuar amb els alumnes de forma més directa, al ser grups reduïts, i gaudir el meu treball d'una altra forma.
A partir d'ara les publicacions, potser, seran un poc diferents al que esteu acostumats, pel fet de no tindre tutoria, però espere poder informar d'alló més important que ens passa a l'escola,i particularment a les aules on faig el suport.
Una de les coses, imprevistes, que ha ocorregut , va ser divendres, ens vam trobar amb la sorpresa d'una activitat programada del curs anterior sobre la preservació del Medi, i que ens la va oferir L'aula CAM.
SORPRESA! JA NI ENS EN RECORDÀVEM.
Es va presentar a l'aula un extraterrestre que ens va fer reflexionar sobre els perills que pot sofrir el Nostre Planeta i alguns "trucs" per tal de col·laborar i contribuir a la seua preservació.
Les fotos són de la sessió a l'aula de 4V.