BENVINGUTS
Espere que aquest bloc us servisca per a estar més informats i pugueu gaudir amb les imatges de tot allò que ens fa gaudir cada dia a nosaltres en classe. M'agradaria que deixareu les vostres opinions i comentaris.

dimarts, 19 d’abril del 2011

VISITA A LUCENTUM

La setmana passada els alumnes de les classes de 4 i 5 anys van anar d'excursió a LUCENTUM.
Els alumnes de 4 anys havien estat estudiant L'ARQUEOLOGIA, els dies anteriors, com a complement del projecte sobre PREHISTÒRIA, per tal de esbrinar de quina manera podem saber tantes coses dels nostres avantpassats. Una mamà de la classe de 4V , ARQUEÒLOGA, va muntar un taller d'excavació, on els alumnes han experimentat i han aprés com és d'important la tasca que hi desenvolupen.
I després de l'experiència, la visita a una EXCAVACIÓ  de veritat, on els guies ens han mostrat de forma molt lúdica i divertida com podria ser la vida dels ROMANS, en aquesta ciutat.


Els ha agradat molt, si voleu aquesta Setmana Santa us podeu apropar ja que hi ha activitats per als xiquets i xiquetes. PODEU VEURE MÉS INFORMACIÓ EN EL SEGÜENT ENLLAÇ :
http://www.marqalicante.com/Paginas/es/ACTIVIDADES-SEMANA-SANTA-2011-P368-M1.html

diumenge, 3 d’abril del 2011

"SUSANNA I EL SOL"

Encara que faré una copia per als alumnes de l'aula de 4V, en paper, del conte que hem fet i ha resultat guardonat, he pensat compartir-lo, publicant-lo ací. No podeu vore'l en la versió digital, ja que cal el software que hem emprat per a la PDI, però si veure com va quedar la còpia que vam enviar al concurs Sambori. Us adjunte també les indicacions de com el vam realitzar.

CONTE

SUSANNA I EL SOL

El conte ha sigut inventat i dibuixat pels alumnes de l’aula de I4, en l’aula de suport lingüístic i utilitzant una PDI

Els alumnes han vingut a l’aula en grup xicotet i cada grup aportava alguna cosa nova i diferent al conte.En cada sessió es reprenia la idea i el conte tal com l’havia deixat el grup anterior.

Les últimes sessions han sigut per a repassar el conte en cadascun dels grups i donar-li la forma definitiva.Hem emprat 15 sessions d’aproximadament 1h 30 minuts

El software utilitzat ha sigut ACTIV INSPIRE, les eines del qual ens han permés dibuixar, posar auto-formes, duplicar-les, canviar de color, jugar amb transparències, copiar, pegar, canviar de possició, moure els objectes,... escriure manualment o amb el teclat flotant i sobre tot gravar la veu

dels alumnes, de forma individual i en grup.

Prèviament a la gravació s’acordava la frase que devíem enregistrar.

Li hem donat més importància a l’expressió oral que a l’escrita i és per això que s’adjunta a cada pàgina del conte (per darrere) la transcripció escrita d’allò que els alumnes han gravat.

Per a seguir el fil de la narració en format digital, cal clicar damunt del símbol dels altaveus numerats, també, pels xiquets i xiquetes.

En les pàgines de la transcripció escrita cada nº correspondria a l’altaveu numerat.Tant per a l’expressió escrita manual, com per a la del teclat flotant, hem utilitzat el dictat del so de les lletres, que els alumnes dominen perfectament.

Ha sigut un treball molt productiu i els alumnes han estat molt motivats, en totes les sessions.


DIUMENGE DE TROBADA

Un any més la TROBADA d'escoles en valencià ha concentrat a molts xiquets i xiquetes en una jornada molt lúdica, DEDICADA A L'ESCRIPTOR ENRIC VALOR
A la comarca de l'alacantí i en l'escola Joaquim Sorolla d'Alacant s'han concentrat molts escolars que tenen com a llengua d'aprenentatge el valencià per a fer tallers de tota mena, amb argila, amb cartolines, globus, de torró, de llimonada, pa-oli-boix, viseres, maquillatge ....i plantar el tradicional arbre del col.le Azorín.
Després dels tallers, arreplegar el premi Sambori per a l'aula de 3 anys V i la de 4 anys V, que ha consistit en contes, trencaclosques i un joc de siluetes per a jugar amb plastilina.
Com l'oratge ha acompanyat ha estat un matí molt divertit.