BENVINGUTS
Espere que aquest bloc us servisca per a estar més informats i pugueu gaudir amb les imatges de tot allò que ens fa gaudir cada dia a nosaltres en classe. M'agradaria que deixareu les vostres opinions i comentaris.

dimarts, 1 de desembre de 2009

EXCURSIÓ AL TIRISITI
Hui hem anat d'excursió al Betlem del Tirisiti d'Alcoi.
Ens havíem abrigat moltíssim, pensant que faria molt de fred, (semblava que ens n'anàrem a la neu) quasi no podíem ni moure's.
A Alcoi, el dia era fred, però no massa, perque no feia aire, així que hem esmorzat a la Plaça de Dins al solet, i quasi sense donar-nos temps, ja estàvem al teatre.
Després de la representació hem tornat a l'autobús (primer hem fet pipí tots) i de seguida a l'escola, on ens estava esperant Maria i hem dinat a l'aula els pínics que teníem esperant-nos.

El betlem de Tirisiti, és una representació de titelles "de peu i vareta" que es representa a Alcoi des de fa més de cent anys.
Com no he pogut fer fotos dins del teatre, us pose escanejades les imatges d'un llibre
de Pau Grau (editor fotogràfic) que vam comprar ja fa alguns anys.
La representació és molt curiosa.Consta de dos parts, una Sacra i l'altra costumista.
Els personatges parlem amb una llengueta metàl·lica i degut a la deformació fonètica que fa el protagonista al cridar a la seua dona "Tereseta", adquirix el nom de Tirisiti.
Sempre és en directe i el narrador provoca que el públic participe.
En la primera part apareixen elements molts típics del Nadal, i la narració és en Castellà, com si estigueren contant-nos un "retable", i els dialegs en valencià
En la segona part els elements típics costumistes es reflectixen en les "filaes alcoianes", l'aparició de Sant Jordi, el Bou ...
És molt divertit i molt sorprenent, sobre tot el final, sempre sembla curt.Us el recomane.