BENVINGUTS
Espere que aquest bloc us servisca per a estar més informats i pugueu gaudir amb les imatges de tot allò que ens fa gaudir cada dia a nosaltres en classe. M'agradaria que deixareu les vostres opinions i comentaris.

dimarts, 29 d’abril del 2008

OBRES D'ART




Entre tècnica i tècnica plàstica, estudiem i reproduim obres d'art. Aquesta vesprada el quadre més famós, possiblement del món, LA GIOCONDA.
Cada vegada que els plantege una obra d'art m'admire la capacitat d'analisi, de descripció, d'observació, que tenen per a interpretar els quadres.
Per a mi és un repte, he de buscar informació, estudiar-me els trets més importants del pintor i de la seua obra, perque, no paren de preguntar i de fer observacions, i després a reproduir cadascú la seua Gioconda pròpia.
Els resultats sorprenents com sempre:
Alguns ens resulten més fàcils que altres, o almenys a mi m'ho sembla: Com La Natura Morta de Cezanne, o els Nenúfars de Monet:
Però d'altres com La vella fregint ous de Velaquez que a mi em resultava tremendament complicat, i de fet no veia el moment de presentar-lo, no podeu imaginar -vos, quant els va agradar reproduir-lo:
Pregunteu, quan us arriben els treballets, i vos sorprendrà, com a mi, la quantitat de coses que saben.

dilluns, 28 d’abril del 2008

TROBADA i CONCERT

El primer de tot agrair a tots i totes els que ahir diumenge vàreu col.laborar o assistir amb les vostres famílies a La Trobada. Els xiquets s'ho passen molt bé amb els tallers, encara que ahir la calor feia prou insuportable el poder estar-se quiet realitzant els tallerets que no estaven a l'ombra. Per a mi suposa un dia molt especial, retrobe sempre antics compayns, antics alumnes i antics pares d'alumnes i em passe la jornada xarrant, saludant i perque no dir-ho gaudint. El nostre Taller com sempre un èxit, esperem que els 800 arbres que ahir es van repartir es replanten i ajudem a reforestar.
La vesprada de hui ha sigut un poc especial, perque una de les mestres de Pràctiques ens tenia preparat per a tota l'escola un concert de Jazz, i clar hem anat a escoltar-lo.
Malgrat que a l'escola no tenim les condicions per a aquest tipus de actes, no disposem de saló d'actes amb bona sonoritat, ni bons seients per estar ben asseguts, sempre que ens conviden a ser espectadors d'algun acte d'aquestos ens apuntem, els alumnes disfruten, hui seguien el ritme, fent palmes, amb el cos...i això que a aquest tipus de música no estan acostumats, al final de l'acte els alumnes grans han col.laborat amb la "mestra cantant" i amb els instruments i han fet fins i tot una improvisació.És una llàstima les condicions amb les que contem a l'escola pública!.

divendres, 25 d’abril del 2008

ÚLTIM DIVENDRES: ANIVERSARI




Com cada final de mes toca aniversari, aquest mes eren 4 els xics que clompien 6 anys.
Però com a més era el primer del trimestre tocava fer tapet.
Per seguir un poc amb els nostres principis de Reciclar, Reduir i Reutilitzar, decorem un tapet per trimestre, sinò malgastarÍem molt de paper, i no seria molt just, ja que sempre els estic insistint en el tema del reciclatge.De manera que l'utilitzem durant 3 o 4 vegades, per tant cal anar amb cura de no embrutar-lo molt i deixar-lo secar si cau un poc de suc, però la veritat és que estan molt concienciats en el tema i van amb compte.
Mentre els cuiners preparen el pastís
La resta de la classe decoren els seus plats i preparen els regals per als dels aniversaris, hui han sigut 4 i això suposa pensar i dibuixar coses diferents per a cadascun, per tant no hem pogut acabar-ho abans del pati. No passa res, a l'hora de l'esmorzar parem de fer feina i ens preparem, parem la taula, coronem els "reis" de la festa que bufaran el ciri, i després de repartir el pastís i esperar a que tots tinguen el seu tros, ens ho mengem amb molta gana.Mai en sobra ni un poquet, a més de les galetes i el suc, també caurà alguna llepolia ,QUE UN DIA ÉS UN DIA!. Després de tres anys celebrant així els aniversaris, són totalment autònoms, ja no cal que els diga que toca fer, estic a la mira, però podrien fer-ho perfectament sense mi.Em fa molta pena pensar que volaran del niu prompte...

dimecres, 23 d’abril del 2008

CERTAMEN LITERARI

Supose que us haurà arribat la invitació per a visitar la exposició de treballs que han fet els alumnes de l'escola al voltant de LES RONDALLES D' ENRIC VALOR?
i La Rosa, feta amb paper que tingués lletres, que el dia s'havia de celebrar,com no, en una escola.
Nosaltres hem anat aquest matí i hem vist tot molt detingudament, no sols la que havíem treballat nosaltres El Mig Pollastre, sinò també altres rondalles:
La Formigueta, El corb i la rabosa, La mare dels peixos, I queixalets també, El dimoni fumador... Algunes d'elles les hem contat resumidament, perque els cridava l'atenció el títol o per tractar-se d'animalets.


Espere que la visiteu amb ells demà que de segur us ho explicaran tot molt bé.

Després us espere en la reunió per tal de distribuir-nos els torns per a la Trobada que com sabeu serà el diumenge a Xixona.

divendres, 18 d’abril del 2008

ATENCIÓ: ULTIMA CRIDADA PER ALS XIQUETS DE 5 ANYS V. EMBARQUEN PER LA PORTA 3

Hui hem anat a l'aeroport.
El fet d'eixir de l'escola ja és divertit, però a més l'eixida ha estat molt bé.

Les espectatives que teniem s'han complit, ens estaven esperant, ens han posat uns jupetins "taronja fosoforito" i ens hem passejat per tota la terminal.
No cal que us diga que erem el centre de totes les mirades de la gent que esperava per agafar un vol.
Això si, despertàvem un somriure en totes les cares.
Després d'explicar-nos que devíem fer per tal d'agafar un avió,
hem passat els controls d'escaner i hem anat a la zona "d'embarque" on hem descansat mirant per la finestra com s'enlairaven o aterraven els avions.
Quan hem acabat d'esmorzar ens han passejat per les pistes en un autobús que anomenen "Jardinera" fins al parc dels bombers de l'aeroport. I allí s'han despertat les vocacions dels futurs bombers i bomberes, i qui no vol ser bomber després de pujar a un camió gegant, fer sonar les sirenes, parlar pels altaveus del camió i llançar grans dolls d'aigua? TOTS

El comportament ha sigut molt bó, com sempre, i no s'ha embarcat cap xiquet en cap avió, que era la meua preocupació.
En resum, ens ho hem passat genial, malgrat la pluja.


dijous, 17 d’abril del 2008

LES ANTIGUES CIVILITZACIONS

No sé que em passa amb les antigues civilitzacions, però sempre que es planteja el seu estudi, pel que siga, no puc mai donar-li la importància que m'agradaria. I mira que m'agraden!!
Ara ens està passant amb els egipcis el mateix o paregut que ens va passar amb els romans.
La cosa
va començar pel tema del POL i el DESERT, i va arribar a classe un llibre sobre EGIPTE. Automàticament, el projecte va derivar cap allà. Això porta Treballar per Projectes, que no fas el que tu vols, sinò el que ells volen. La qüestió és que cada dia porten més coses sobre els Egipcis, i jo intentant parar el tema, QUE DEMÀ ENS N'ANEM A L'AEROPORT I NO A EGIPTE!!.
Al final sempre guanyen ells i ho saben.I encara que siga per damunt estem veient les característiques més imporants de la civilització Egipcia.Fins i tot ens estem fent un AMULET,
com els dels Faraons per a que ens done Bona Sort.

dimarts, 15 d’abril del 2008

DIMARTS TOCA PLÀSTICA


Cada setmana el mateix: HUI TOCA PLÀSTICA!!.
Els encanta, Intentem fe
r treballs amb diferents tècniques i algunes els agraden més que altres, però en general,la plàstica els agrada a tots, i si són materials un poc diferents dels habituals més encara.
La setmana passada vam decorar amb arena de colors.
Aquesta set
mana la tècnica era amb Guix mullat amb aigua i sucre.
Al passar pel corredor no se sentia a ningú, de tant concentrats com estaven, si de cas QUE XULI!! ,COM MOLA !! o alguna cosa pareguda.Lluïsa passava amb visita de professors de la Universitat i s'ha assomat a l'aula dient : "JA SABIA JO QUE ACÍ PASSAVA ALGUNA COSA!!".
Els resultats a la vista:

divendres, 11 d’abril del 2008

CONTEM LA RONDALLA


Aquest matí hem convidat els xiquets i xiquetes de 3 anys a escoltar la Rondalla Història d'un Mig Pollastre.En un principi havíem de contar-la només als de la classe de Violeta, però s'han afegit altres cursos i hem hagut d'anar al Gimnàs.
Com que ja l'hem escoltada de moltes formes, l'he contada jo, l'hem escoltada en cassette, i l'hem llegida tal com la va redactar Enric Valor, doncs ja la comprenem, i fins i tot ens la sabem, almenys moltes de les frases repetitives i sobretot la cançó.
Per tant ,encara que la narradora he sigut jo, els artistes com sempre són ells,que a més de portar els dibuixos per facilitar la comprensió als menuts, cantaven i em bonegaven si canviava alguna paraula per alguna altra de més fàcil comprensió per al nostre públic.

I per suposat teníem acompanyament musical, amb instruments, triangles i sonalles, que ens agrada molt tocar. Ha sigut molt divertit per a tots.

dimarts, 8 d’abril del 2008

VISITEM L'EXPOSICIÓ


Aquest matí hem visitat l'exposició que hi ha al corredor de l'escola sobre ENRIC VALOR. Es tracta de fotografies dels diferents paisatges, vegetació, castells, muntanyes, coves i pobles on estan basades les seues rondalles, amb refèrencies textuals a alguna que altra rondalla.
Aquesta vesprada quan estavem començant a escoltar la rondalla HISTÒRIA D'UN MIG POLLASTRE, han vingut a visitar-nos un grup d'alumnes de 3r, que anàven a començar a estudiar el Sª Solar i volien fer-nos una entrevista.
Tan sols comentar que crec que el que hem aprés no se'ls oblidarà , després de tant de temps i no us podeu imaginar la quantitat de dades que encara recorden. Però ens hem posat un poquet nerviosos sobre tot pel comportament dels majors.
Menys mal que hem acabat de contar la rondalla i fins i tot ens ha donat temps d'escoltar la cançoneta que cantava continuament EL MIG POLLASTRE, i ens hem rist i tranquil·litzat un poc.

dilluns, 7 d’abril del 2008

Setmana cultural


Tots els anys per aquestes dates, coincidint més o meyns amb el dia del llibre,23 d'abril, en el col·le tenim per costum estudiar més a fons un autor o algún génere literari. En aquestos moments tenim a l'escola una exposició itinerant sobre Enric Valor en el corredor de l'edifici principal. Normalment fem coincidir el tema de carnestoltes amb la setmana "cultural", aquest any i ja que Enric Valor tractava el tema del MÓN MERAVELLÓS en moltes de les seues rondalles s'ha decidit, dedicar-li aquest petit homenatge.Nosaltres en Infantil anem a treballar la RONDALLA DEL MIG POLLASTRE. Ara buscant per internet he trobat el conte narrat i per poder buscar-li un altre final. mural.uv.es/~beboes/14738/Proyecto/portada.html
És una llàstima que a l'aula no tingam conexió!!, per tal de poder veure molts dels recursos que hi ha a la xarxa i que són realment bons.

VISITA A L'AEROPORT

Ja sabem la data, el dia 18, divendres, ens toca al nostre grup visitar l'aeroport.
Com és una eixida sols pel matí, no cal portar motxilles, sols l'esmorzar que com sempre que ens anem de visita heu de procurar que siga fàcil de menjar a l'aire lliure, galetes, entrepà, suquet...
Demà us faré arribar l'autorització que deveu tornar signada abans del divendres 11.

dimecres, 2 d’abril del 2008

VISITES PREVISTES

Com ja sabeu per a aquest mes d'abril teníem previstes dues eixides: La dona gegant i als bombers de l'aeroport.
La qüestió era que ens podia coincidir a un dels grups de 5 anys les dues visites, encara no sabem qui va a l'aeroport el dia 14 i quin grup el dia 18,(supose que aquesta setmana ja ho sabrem),per la qual cosa vam anul·lar la visita a la "dona gegant", amb la intenció de buscar un altre moment per poder anar-hi.
Per la meua banda, i després d'haver escoltat algun que altre comentari sobre la visita de la "dona gegant",vaig decidir un dia d'aquestes passades vacances, anar per tal de comprovar si valia la pena o no realment la visita.
Personalment no em va agradar gens. A primera vista vaig pensar que els xiquets s'ho passsarien d'allò més bé sols pel fet de posar-se la bata verda i els barrets, però després vaig rebre una gran decepció.
És una atracció de fira fosca i molt deteriorada. No sé si a tots els xiquets de la classe els passaria, però potser a una gran majoria els podria donar por.
D'altra banda el preu és prou car, per anar en grup ens resulta l'entrada a 3'50€ més l'autobús, per a 15 o 20 escasos minuts.
Així que després d'haver-ho consultat amb les meues companyes hem decidit anul·lar-la definitivament. Pensem que l'excursió a l'aeroport serà molt més instructiva i
els ha d'agradar molt més A TOTS.Pensem per un moment com els xiquets... A qui no li agraden ELS BOMBERS I ELS AVIONS?