BENVINGUTS
Espere que aquest bloc us servisca per a estar més informats i pugueu gaudir amb les imatges de tot allò que ens fa gaudir cada dia a nosaltres en classe. M'agradaria que deixareu les vostres opinions i comentaris.

dissabte, 7 de març del 2009

ELS PEIXOS


Hem començat amb el projecte dels peixos, més concretament: Respiren els peixos?
Dilluns quan arribàvem a l'escola una xiqueta de l'altra classe, portava un peixet en una peixereta xicoteta per a mostrar-lo, els hi va faltar temps per a dir que també hi volien un per a la classe;(des del començament de curs que jo esperava aquest moment i veus tot aplega!).
Els hi vaig dir que per a tindre'l havíem d'investigar les necessitats dels peixos, i encara que algú ha dit que ja sabia com es cuidava, tots van accedir a estudiar aquestots animalets.
M'encanta crear dubtes i desmuntar-los les seues hipòtesis,i això és el que vam fer en les sessions posteriors,ells afirmen alguna cosa i jo cree el dubte,i sempre conteste, "jo no ho sé, haurem d'investigar-ho"
Per exemple quan parlaven de que menjaria el peixet, una xiqueta va dir -Menjar de peixos i jo vaig preguntar: - I què és? - Com trossets de paper finet de colors -Doncs ja està,-vaig dir- fem amb el taladre foradets als fulls de colors i ja tenim el menjar, i tots: NOOO Haurem d'investigar-ho, Jovi està bobeta!!
A propòsit del tema hi ha un conte que m'ha agradat de sempre, però que durant molt de temps ha estat fora de catàleg i ara l'han tornat a reeditarA banda de la història, que és molt especial ,amb valors com el companyerisme i el treballar tots junt per tal d'aconseguir un ojectiu que individualment és impossible, el que més m'agrada d'aquest conte són les il·lustracions: amb tècniques d'estampació com si les hagueren fetes els xiquets, cada pàgina més bonica que l'altra.
Ahir després de contar-los el conte i aprofitant la vesprada de plàstica, no vaig poder evitar intentar reproduir les estampacions de Nadarín Esponges i les nostres manetes han sigut en aquest cas l'eina d'estampació, per recrear l'aigua i els peixets.Tenim previst també un gran mural amb altres estampacions. De moment el fons:

2 comentaris:

Unknown ha dit...

El llibre Nadarín no el conec però l´editorial, Kalandraka, sí: sempre s´ha caracteritzat per fer uns llibres amb dibuixos i dissenys molt bonics i atractius per als xiquets (i no tan xiquets, que m´ho diguen a mi...). Tenen llibres en català, castellà, galec i euskera.
Vos deixe un enllaç per si de cas no els coneixeu i voleu fer una ullada (el catàleg en català està en PDF, en un enllaç a la dreta de la pàgina):

http://www.kalandraka.com/index2.php?seccion=colecciones.php

Jovi ha dit...

Gràcies carles, li he fet una ullada al catàleg i en català es diu "Neda-que-neda".Si no el coneixes te'l recomane.També he trobat altres que feia temps que buscava, molt recomanables també, com "Els tres bandits","Allà on viuen els monstres"
"Frederick", "El conillet blanc" que em recorda a un conte popular que em contava la meua iaia, però que sempre havia vist en castellà...
M'he alegrat molt de tornar a veure'ls editats