BENVINGUTS
Espere que aquest bloc us servisca per a estar més informats i pugueu gaudir amb les imatges de tot allò que ens fa gaudir cada dia a nosaltres en classe. M'agradaria que deixareu les vostres opinions i comentaris.

divendres, 5 de desembre del 2008

EL PESSEBRE

Per a algunes coses sóc un poc tradicinal,com en aquest cas del muntatge del Pessebre. De sempre a ma casa, des d' on m'arriba la memòria fins a hui, s'ha muntat un Pessebre, algunes vegades més gran, altres més xicotet, però durant aquest cap de setmana de la festivitat de la Purissima és tradició.
A l'escola també ho faig, sense entrar en connotacions religioses, però respectant la tradició d'un país on ha sigut un element fonamental en totes les cases, i més encara en la nostra zona, perquè si no m'equivoque la representació del naixement de Jesús va ser introduïda a Espanya per artistes Valencians en el s.XVIII , que fins i tot la paraula castellana pesebre prove del valencià.
Les tradicions importades d'altres països, com el Pare Noel, en lloc de la Vinguda dels Reis Mags, em costen d'assimilar, i sóc conscient que cada dia tenen més força en la societat en la que
vivim, però em resistisc a aceptar-ho.
A la classe hem pintat grans trossos de paper, amb ceres, rodets i pintura blava , hem apegat gomets d'estrela, hem fet un riu, amb peixos i tot, i finsi tot un pont, per tal de crear l'escenari, i després hem fet les figures de paper, que s'aguanten amb rotllos de cartró i molts borreguets amb cotó i agulles d'estendre per que es planten.Hem plantat llavoretes de menjar de pardalet, per a veure si creixen molt ràpid i els hi posem herba.
Li hem posat llums que s'apaguen i encenen, però encara que li faltem molts detalls, ells estan molt contents amb el nostre pessebre.